15°C
Mostar °C
Tuzla 21°C
Banja Luka 19°C
Bihać 16°C

27.02.2020 / 22:04 BiH - Mostar

Novi detalji: Imena batinaša koji su pretukli člana NO Aluminija

Novi detalji: Imena batinaša koji su pretukli člana NO Aluminija
Foto: Vijesti.ba

Član Nadzornog odbora Aluminija ispred malih dioničara Željko Filipović i njegov sin F. F. (1987) danas su fizički napadnuti u lokalu "Zdrav ruž" u Mostaru od strane dvojice zaposlenika Aluminija.

Prema saznanjima našeg portala riječ je o Iliji Martinoviću i Alenu Ivankoviću.

Povod za napad, saznajemo, je Filipovićeva odluka da na nedavnoj Skupštini dioničara glasa protiv prihvatanja sramne ponude Abraham grupe za Aluminij. Podsjećamo, kinesko-izraelski ulagač nudio je sramnib 30 hiljada KM.

Vijest o napadu na Filipovića i njegovog sina razočarala je i rastužila većinu radnika Aluminija.

- Ponovo smo na krivim adresama. Daleko od toga da podržavam nasilje nad bilo kim, al ako je neko zaslužio batine, Željko sigurno nije. Riječ je o poštenom i časnom čovjeku bez ijednog oraha u džepu. Možda nekome smeta jer uvijek svakome sve kaže u lice. On se od početka agonije Aluminija istinski borio za opstanak i spas preduzeća. Išao je srcem za Aluminij. Nije od onih koji se mogu kupiti. U posljednje vrijeme imao je i zdravstvene probleme. Nedavno je preživio udar, a odavno je srčani bolesnik, rekao nam je jedan njegov kolega koji je zamolio da ne objavljujemo njegov identitet.

Podsjetimo u policijskoj informaciji stoji da se "tučnjava dogodila u 13.05 sati u ugostiteljskom objektu "Zdrav ruž" u Ulici Kneza Višeslava. U Tučnjavi su učestvovali Ž.F.(1961) i F. F (1987), a s druge strane I.M 1984 i A.I (1971) '', naveli su iz MUP-a.

Filipović je zadobio teške povrijede i prebačen je na Centar urgentne medicine Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

Portal Vijesti.ba je uspio stupiti u kontakt sa suprugom pretučenog Filipovića koja nam je kratko rekla da se nalazi sa suprugom na odjelu interne medicine.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo