9°C
Mostar 11°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 12°C
Bihać 8°C

29.02.2020 / 11:03 Regija - Predsjednik Srbije

Srbija neće biti parking za migrante koji stižu iz Turske

Srbija neće biti parking za migrante koji stižu iz Turske
Foto: Vijesti.ba

Srbija neće biti parking za migrante koje Turska pušta ka Evropi i imaće dovoljno snage da uz vojsku i policiju obezbijedi svoje granice, poručio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je rekao da je Srbija, ako Turska pusti dva miliona migranata ka Evropi, spremna da pruži solidarnost, poštovanje i gostoljublje, ali i da zaštiti svoje nacionalne i državne interese.

- Ako neko stvarno misli da treba u jednom trenutku u Srbiju ubaci 100.000, 150.000 ili 200.000 ljudi, to se neće dogoditi -rekao je Vučić za RTS.

On je dodao da Srbija neće da podiže zid, već da je spremna da u svakom trenutku izdrži 10.000 migranata, a da to ne bude problem.

Kada je riječ o parlamentarim izborima, Vučić je rekao da će ih raspisati 4. marta, po povratku iz Amerike.

O kritikama sa Zapada zbog naoružavanja, Vučić je rekao da se Srbija naoružava manje od Hrvatske, Crne Gore, Sjeverne Makedonije do Bugarske, koje imaju podršku NATO-a.

- Moramo da imamo snažnu vojsku da bismo mogli da opstanemo. Srbija će morati da još ozbiljnije ulaže u svoju vojsku. Ne vidimo sukob i ne želimo ga, ali ne smemo da zaostanemo, moramo da sačuvamo vojnu neutralnost i svoj suverenitet i nezavisnost - rekao je Vučić.

Komentarišući izjavu crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića za Rojters da Srbija i Rusija potkopavaju nezavisnost Crne Gore, Vučić je rekao da je to neistinito i da to zna da i sam Đukanović.

- Nesumnjivo je da će Amerikanci uvek ići protiv Srpske pravoslavne crkve, jer misle da Rusija ima uticaj na našu crkvu. Evropljani će se praviti nevešti i tražiće što manje priče o etnicitetu, srpskom narodu - rekao je Vučić.



(Vijesti.ba / RTRS)

Izdvajamo