16°C
Mostar 17°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 7°C
Bihać 3°C

05.03.2020 / 16:25 Obrazovanje - Sarajevo

Potpisan memorandum između Parlamenta FBiH i Fakulteta političkih nauka UNSA

Potpisan memorandum između Parlamenta FBiH i Fakulteta političkih nauka UNSA
Foto: FENA
Memorandum o razumijevanju, stručnoj saradnji i uzajamnoj podršci u istraživanjima iz oblasti političkih institucija i parlamentarizma između Predstavničkog doma Parlametna Federacije Bosne i Hercegovine (BiH) ...

... i Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu potpisan je danas.

Memorandum su potpisali predsjedavajući Predstavničkog doma Mirsad Zaimović i dekan Fakulteta političkih nauka Sead Turčalo.

Cilj Memoranduma je osnažiti odnos Predstavničkog doma i FPN-a u oblastima u kojima djeluju, te uspostaviti temelj promovisanja akademske i institucionalne saradnje između dviju institucija.

Važnost saradnje ovih dviju institucija će se manifestirati u praksi kroz projektno djelovanje, izradu strategijskih dokumenata, ekspertnu pomoć, razmjenu kadrova, edukacije, učešće u radionicama, kao i drugim specijalističkim modelima usavršavanja.

Predsjedavajući Zaimović je izrazio apsolutnu podršku svim budućim zajedničkim projektima s ciljem unapređenja i istraživanja parlamentarizma i funkcionisanja parlamentarnih institucija u Federaciji BiH, kao i aktivnostima koje će studentima donijeti nova praktična znanja.

Osim potpisnika Memoranduma sastanku je prisustvovao prodekan za nastavu Elvis Fejzić, saopćeno je iz Kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo