0°C
Mostar 5°C
Tuzla 2°C
Banja Luka 2°C
Bihać 0°C

06.03.2020 / 19:20 Tenis - Davis Cup

Zrnić relativno zadovoljan, ali vjeruje da su bolji od JAR-a

Zrnić relativno zadovoljan, ali vjeruje da su bolji od JAR-a
Foto: FENA
Selektor Bosne i Hercegovine Zoran Zrnić relativno je zadovoljan ishodom mečeva i neriješenim rezultatom 1:1 poslije prvog dana play-offa Prve svjetske grupe Davis Cupa između protiv Južnoafričke Republike (JAR).

U prvom današnjem meču u Gradskoj areni „Husejin Smajlović“ u Zenici, prvorangirani bh. teniser Mirza Džumhur je savladao Ruana Roelofsea s 2:0 (7:6 i 7:5), dok je prvorangirani teniser JAR-a Lloyd Harris bio bolji od Mirze Bašića te upisao pobjedu rezultatom 2:0 (7:5 i 6:2).

- Mi smo i njavljivali da nas čekaju otvoreni mečevi i da se ništa neće znati nakon prvog dana. Sutra imamo prvo parove, a večeras ćemo, svi zajedno, pokušati napraviti kombinaciju koja bi donijela drugi poen za nas - kazao je na pres-konferenciji nakon prvog dana selektor Zrnić, koji vjeruje da bh. tim ima bolju kombinaciju da dobije u dublu, ali i u singlovima.

Zrnić je zahvalio publici, ali se nada da će ih sutra biti i više te da će pomoći bh. timu da upiše dvije pobjede za trijumf protiv JAR-a.

- Ako budemo pravi, uz podršku publike, mislim da imamo dobru šansu da pobijedimo - kazao je Zrnić.

Sutrašnji program u Gradskoj areni „Husejin Smajlović“, u kojoj je danas bilo oko 600 gleedalaca, počinje u 13.00 sati, kada će na teren izaći dubl igrači.

Mirza Bašić i Tomislav Brkić igrat će za BiH protiv Ravena Klaasena i Ruan Roelofse, a nakon toga će igrati Džumhur – Harris. Pobjednik dvomeča bit će selekcija koja ostvari tri pobjede, a bude li potrebe da se igra i peti meč, pobjednika bi trebali odlučiti Bašić i Roelofse.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo