9°C
Mostar 11°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 16°C
Bihać 10°C

07.03.2020 / 08:39 SHOW - Nakon kritika

Izdavač odustao od objavljivanja memoara Woodyja Allena

Izdavač odustao od objavljivanja memoara Woodyja Allena
Foto: Vijesti.ba
Grupa Hachette, čija je filijala u New Yorku trebalo da objavi 7. aprila memoare poznatog američkog reditelja Woodyja Allena, saopštila je da odustaje od izdavanja knjige nakon kritika koje su se pojavile u javnosti pred objavljivanje.

"Odluka o odustajanju od Allenove knjige je bila teška", izjavila je AFP-u portparolka izdavačke kuće Sophie Cottrell i dodala da je odluka donijeta poslije konsultacije sa upravom i osobljem.

Nekoliko desetina zaposlenih u izdavačkoj kući nedavno je kratko protestovalo u New Yorku protiv objavljivanja Allenove knjige.

Odluka izdavačke kuće uslijedila je nakon što je Allenov sin, Ronan Farrow, saopštio da više neće da sarađuje sa Hachette koja je prošle godine objavila njegovu knjigu. Farrow podržava sestru Dylan Farrow, koja je 2018. ponovo protiv reditelja iznijela optužbe o seksualnom zlostavljanju.

Reditelj je uvijek kategorički negirao optužbe Dylan Farrow, kćerke Mije Farrow, koja tvrdi da ju je očuh zlostavljao 1992. godine kada je imala sedam godina. Nju podržavaju majka Mia, kao i brat Ronan, novinar nagrađen Pulitzerom zbog istrage o producentu Harveyju Weinsteinu.

Allen u svojoj za sada neobjavljenoj knjizi "Apropos of Nothing", govori opširno o svom privatnom i profesionalnom životu.


(Vijesti.ba / Beta)

Izdvajamo