12°C
Mostar 17°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 16°C
Bihać 13°C

08.03.2020 / 20:50 Fudbal - Amar Osim

Neke stvari ne mogu objasniti, ostaje gorčina na kraju ovakve utakmice

Neke stvari ne mogu objasniti, ostaje gorčina na kraju ovakve utakmice
Amar Osim / Vijesti.ba
Trener Željezničara Amar Osim nije bio posebno zadovoljan nakon pobjede nad Tuzla Cityjem, te je poručio da osjeća gorčinu nakon završnice utakmice.

Plavi su slavili minimalnim rezultatom 1:0, no nisu uspjeli sa igračem više da ovjere trijumf, uprkos brojnim prilikama.

“Očekivano teška utakmica protiv protivnika koji je s 11 igrača se dobro svog plana držao. Imali su nesreću da u istoj minuti dobiju crveni i prime gol. To je okrenulo utakmicu naopačke. Nakon toga su nas malo uspavali. Nisu ostali bez snage, ali nismo smjeli doći u ovu situaciju. Imali smo pet, šest nevjerovatnih šansi. Na kraju dođes u situaciju u koju ne smiješ doći, da ti oni onako dođu u šesnaesterac. Čestitam im na korektnoj igri i na tome što su s igračem manje primili samo jedan gol. To je realno poduhvat na ovako velikom terenu”, istakao je Osim i nastavio:

“Neke stvari ne mogu objasniti. U nekim situacijama su igrači nonšalantno i amaterski reagirali. To se ne smije dešavati. Vidjet ćemo šta će uraditi. Ok, golman je buckast, skine nešto, može ga uvijek pogoditi lopta. Ostaje neka gorčina na kraju. Loša stvar je očigledna, a dobra stvar je što smo bili prilično organizirani i nismo im dopustili haman ništa. Imaju brza krila koja smo zaustavili. Utakmicu mi je zasjenio ovaj drugi dio po kojem ću i upamtiti utakmicu”, dodao je trener Plavih.

Osim je i najavio treći dio sezone u Premijer ligi koji počinje od narednog kola.

“Prva utakmica Čelik, jedina koja nas interesuje. Imali smo tri utakmice u sedam dana. Sada imamo šest dana da se odmorimo i da u tu utakmicu uđemo gladniji nego danas”, ističe strateg domaćih i dodaje komentar na odbranu Plavih:

“Dobri su bili, ali nisu samo stoperi odbrana. I prošlu polusezonu smo prve četiri utakmice bili bez primljenog gola, ali onda kad nas je krenulo…”

(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo