5°C
Mostar 11°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 10°C
Bihać 8°C

11.03.2020 / 19:07 Tenis - COVID-19

Zbog koronavirusa odgođen finalni turnir Fed Cupa i mečevi razigravanja

Zbog koronavirusa odgođen finalni turnir Fed Cupa i mečevi razigravanja
Foto: Vijesti.ba
Finalni turnir Fed Cupa, koji je trebao biti održan od 14. do 19. aprila u Budimpešti, odgođen je zbog toga što je mađarska Vlada, kao mjeru u borbi protiv širenja korona virusa, zabranila okupljanje u zatvorenim prostorima za više od 100 ljudi, ...

... priopćila je u srijedu Međunarodna teniska federacija (ITF).

ITF je odlučio da neće biti odigrani ni mečevi razigravanja, koji su trebali biti održani 17. i 18. aprila na osam različitih lokacija u svijetu.

ITF je odlučan održati finalni turnir Fed Cupa i preostale mečeve u 2020. te u suradnji s mađarskom Vladom, Mađarskim teniskim savezom i Ženskom teniskom udrugom (WTA) traže nove prikladne termine, prateći istovremeno razvoj situacije sa širenjem bolesti COVID-19 uzrokovane korona virusom.

"Iznimno smo razočarani što smo morali donijeti takvu odluku, ali ne želimo ugroziti sigurnost i dobrobit igračica, trenera, osoblja i gledatelja. Odluka nije bila laka: prijetnja širenja COVID-19 je ozbiljna i zahtijeva naše odgovorno ponašanje, kao federacije i kao ljudskih bića. Ovo je situacija koja nadilazi sportske okvire", izjavio je predsjednik ITF-a David Haggerty, prenosi Hina.

"Novi datumi Finala i mečeva u razigravanju bit će određeni u nadolazećem razdoblju, ovisno o tome koliko će tenis biti pogođen širenjem COVID-19. Pratit ćemo situaciju i donositi odluke koje će se temeljiti na činjenicama, službenim podacima i preporukama stručnjaka", zaključio je u Haggerty u priopćenju Međunarodne teniske federacije.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo