8°C
Mostar 10°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 12°C
Bihać °C

16.03.2020 / 23:12 Košarka - CBA

Kineska košarkaška liga nastavlja se 15. aprila, posebna kazna za strance koji se ne vrate

Kineska košarkaška liga nastavlja se 15. aprila, posebna kazna za strance koji se ne vrate

Kineska košarkaška liga vraća se 15. aprila, a organizatori su donijeli nove mjere kako bi nagovorili strane igrače da se vrate u ovu zemlju.

Država koja je najviše pogođena korona virusom i u kojoj je zaraza i nastala, planira da sredinom aprila nastavi CBA košarkašku ligu.

Kineska košarkaška liga se ne igra od kraja januara i početka februara kada je napravljena pauza zbog kineske Nove godine, ali nikada nije nastavljena zbog epidemije korona virusa. Ipak, broj zaraženih se smanjuje i iz dana u dan je sve manje slučajeva.

Stoga, organizatori su odlučili da se liga nastavi 15. aprila, a svi stranci koji odbiju doći u svoje klubove i ispoštovati ugovore, bit će kažnjeni zabranom dolaska u CBA ligu u naredne tri godine.

Na taj način će veći dio igrača izgubiti veliki novac koji vjerovatno rijetko gdje u svijetu mogu da dobiju. Inače, nije rijedak slučaj da stranci koji igraju košarku u Kini igraju u klubovima te zemlje nekoliko uzastopnih godina.

Inače, kada se nastavi, kineska liga će se igrati samo u dva grada, u Dongguanu i Ćingdaou, a ekipe će igrati po četiri utakmice nedjeljno. Svi mečevi će se igrati bez prisustva navijača.



(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo