28°C
Mostar 31°C
Tuzla 30°C
Banja Luka 31°C
Bihać 31°C
Powered by Dark Sky

17.03.2020 / 11:56 KORONAVIRUS - Košarkaš Utah Jazza

Mitchell: Najstrašnije je što još uvijek ne pokazujem nikakve simptome zaraze

Mitchell: Najstrašnije je što još uvijek ne pokazujem nikakve simptome zaraze
Foto: Arhiv - Vijesti.ba

Košarkaš sjevernoameričke NBA ekipe Utah Jazz Donovan Mitchell, jedan od prvih košarkaša zaraženih koronavirusom, još uvijek ne pokazuje simptome bolesti. 

Mitchell je u izjavi za ABC-jevu emisiju "Good Morning America" rekao da mu je trebalo vremena da se smiri nakon što je saznao da ga je najvjerovatnije zarazio saigrač Rudy Gobert, kod kojeg je registrovan prvi slučaj zaraze koronavirusom u NBA ligi, nakog čega je takmičenje suspendovano, javlja ESPN.

Gobert je nedugo nakon testiranja priznao da nije ozbiljno shvatio prijetnju koju predstavlja virus Covid-19.

- Drago mi je što je on dobro i što sam ja dobro. Najstrašnije je što još uvijek nemam simptoma virusa. Mogao bih hodati ulicom i niko ne bi primijetio da sam zaražen. Mislim da je to nastrašnija stvar kada je u pitanju ovaj virus - rekao je Mitchell i dodao je da je testiranje najgora stvar koja mu se desila od kada je zaražen.

Napomenuo je da mu nedostaje košarka i da jedva čeka da se vrati na terene, međutim pitanje je kada će se to dogoditi jer je u SAD-u zabranjeno okupljanje 50 i više ljudi u narednih osam sedmica.(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo