12°C
Mostar 14°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C
Powered by Dark Sky

17.03.2020 / 14:07 Košarka - Istekao ugovor

Seniorska reprezentativka BiH u košarci Dragana Domuzin napustila Španiju

Seniorska reprezentativka BiH u košarci Dragana Domuzin napustila Španiju

Seniorska reprezentativka BiH u košarci Dragana Domuzin koja je proteklih sedam mjeseci igrala u španskom timu Al-Qaseres, uspjela je da poleti iz Madrida  Iberia letom do Zagreba.

Danas u 12.20 sati devetnaestogodišnju  bh. reprezentativku kojoj je istekao ugovor u španjolskom timu, ispratilo je osoblje ambasade Bosne i Hercegovine u Španiji koje se u prethodna dva dana posvetilo njenom problemu. 

- Broj oboljelih u Madridu je trenutno 11.178, jutros je taj broj bio 9.942, a tačno prije sedam dana 1.500. U ponoć su zatvoreni granični prijelazi, u zemlju mogu ući samo kamioni s robom, španski državljani i ljudi koji imaju stalni boravak - kazala je za Fenu ambasadorica Bosne i Hercegovine u Španiji Danka Savić, govoreći o trenutnoj situaciju u zemlji koja je nakon Italije najviše zahvaćena pandemijom COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2.

Savić je istakla da su predviđanja da će naredni dani biti vrlo teški, tačnije narednih 10-ak dana, a nakon toga se očekuje poboljšanje situacije i konkretni rezultati zbog mjera koje su poduzete prethodnih dana.

U Španiji je od 14. marta, pojašnjava Savić, donesena mjera o potpunoj restrikciji kretanja, (može se ići samo u samoposlugu, ljekarnu i na posao ako za to ima odobrenje odnosno ako je neophodno da se ide).


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo