13°C
Mostar 18°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 14°C
Bihać 13°C
Powered by Dark Sky

17.03.2020 / 19:45 KORONAVIRUS - Zbog epidemije koronavirusa

Rolling Stones odgodili sjevernoameričku turneju

Rolling Stones odgodili sjevernoameričku turneju
Foto: Vijesti.ba
Rolling Stones odgodili su sjevernoameričku turneju po 15 gradova zbog epidemije koronavirusa.

Band je objavio u utorak da je turneja No Filter,  za koju se prvobitno očekivalo da započne u San Diegu 8. maja, odgođena. Također je bilo planirano da turneja obuhvati neke gradove u kojima band nije godinama nastupao, među kojima su Cleveland, St. Louis, Austin, Texas, Louisville, Kentucky, Charlotte, North Carolina i Tampa, Florida.

- Golemo smo razočarani što moramo odgoditi turneju. Izvinjavamo se svim fanovima koji su joj se nadali kao i mi, ali su zdravlje i sigurnost za sviju prioritet. Proći ćemo kroz ovo zajedno i uskoro ćemo se vidjeti - navode Stonesi u saopćenju.

Promotor turneje AEG preporučio je onima koji su planirali prisustvovati koncertima da zadrže svoje karte i da čekaju nove informacije.

Sjevernoamerička turneja Stonesa u prošloj godini bila je odgođena nakon što je Mick Jagger bio podvrgnut operaciji srca, ali je band ponovo zakazao nove koncerete i trijumfalno se vratio nastupom u Chicagu.

Ogromna većina ljudi oporavi se od novog virusa, ali za neke to može izazvati i teže oboljevanje, uključujuči i upalu pluća, prenosi Associated Press.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo