16°C
Mostar 20°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 16°C
Bihać 16°C
Powered by Dark Sky

20.03.2020 / 09:53 KORONAVIRUS - Ministrica prosvjete i kulture RS

Trivić: Od ponedjeljka online nastava i za srednjoškolce u RS

Trivić: Od ponedjeljka online nastava i za srednjoškolce u RS
Foto: Arhiv - Vijesti.ba

Od ponedjeljka, 23. marta počinje online nastava i za srednjoškolce u Republici Srpskoj (RS) - najavila je entitetska ministarica prosvjete i kulture Natalija Trivić.

Zbog koronavirusa nastava u RS je prekinuta, a od 17. marta osnovci prate nastavu na daljinu, putem javnog servisa RS te još nekih medija.

Trivić je danas rekla da će online nastava početi 23. marta i za učenike Muzičke škole, kao i za đake sa poteškoćama u razvoju.

-Odlučili smo se na ovaj korak jer ne želimo da gubimo vrijeme, već da naši učenici steknu znanja. Nastava na daljinu nije dodatna nastava, već poseban oblik nastave definisan zakonom i ovaj vid učenja će biti valorizovan - istakla je Trivić na konferenciji za novinare Banjoj Luci.

Za razliku od osnovnih škola, koji nastavu prate putem RTRS i drugih televizija, nastava za srednjoškolce će biti izvođena putem interneta.

-Od svakog direktora škole smo dobili modele kako će oni izvoditi nastavu - dodala je resorna ministrica.

Naglasila je da će školska godina u ovom bh. entitetu biti završena i da zakon omogućava da učenici nakon sticanja znanja na daljinu stiču pravo na polaganje završih ispita.

-Đaci neće izgubiti školsku godinu, nastava se odvija na daljinu - istakla je Trivić.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo