5°C
Mostar 8°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 7°C
Bihać 8°C
Powered by Dark Sky

20.03.2020 / 19:50 KORONAVIRUS - Došao pomoći

Kineski stručnjak zgrožen po dolasku u Italiju: Kako se to ponašate?

Kineski stručnjak zgrožen po dolasku u Italiju: Kako se to ponašate?
Foto: Screenshot
Broj umrlih od koronavirusa u Italiji premašio je broj žrtava u Kini, odakle se opasan COVID-19 i proširio svijetom, a s obzirom da se onde situacija napokon smiruje, Kina je odlučila pomoći trenutačno najvećem europskom žarištu zaraze.

Tako je sjevernu talijansku regiju Lombardiju u četvrtak posjetio Sun Shuopeng, potpredsjednik Crvenog križa Kine, koji je u Milanu održao konferenciju za novinare i uputio jasan apel Talijanima.

- Situacija u Lombardiji trenutačno je vrlo slična onoj koju smo mi prije dva mjeseca imali u Wuhanu, epicentru koronavirusa. U Wuhanu, koji je mjesec dana bio u strogoj karanteni, napokon se bilježi trend pada broja oboljelih.

No ovdje u Milanu baš i ne postoji stroga politika karantene: javni prijevoz i dalje radi, ljudi se i dalje kreću, i dalje idete na večere i zabavljate se u hotelima, ne nosite maske...Ne znam mislite li vi uopće... Shvatite, svaki građanin mora biti uključen u borbu protiv koronavirusa. Savjetovao bih vam da odmah zaustavite sve ekonomske aktivnosti i smanjite mobilnost ljudi. Svi biste trebali ostati kod kuće, ljudski životi su najbitniji - rekao je Sun Shuopeng, koji je u Italiji iz prve ruke svjedočio mnogim problemima vezanima uz sprječavanje širenja zaraze virusom COVID-19, prenosi CNN.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo