14°C
Mostar 16°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 19°C
Bihać 15°C

21.03.2020 / 22:21 KORONAVIRUS - Lorenzo Sanz

Bivši predsjednik Real Madrida umro od koronavirusa

Bivši predsjednik Real Madrida umro od koronavirusa
Foto: Agencije / Vijesti.ba
Smrtonosni koronavirus hara Španjolskom. Sve je više mrtvih i zaraženih, a španjolski mediji javljaju da je preminuo bivši predsjednik Real Madrida Lorenzo Sanz.

Neko vrijeme nalazio se na intenzivnoj njezi u jednoj bolnici u Madridu, gdje su se liječnici borili za njegov život, a danas je izgubio tu bitku.

Sanz je završio u bolnici nakon što je nekoliko dana imao visoku temperaturu. Liječnici su vrlo brzo shvatili da je 76-godišnji Sanz zaražen smrtonosnim virusom, a testovi su to potvrdili.

Doveo Šukera

Sanz je bio prvi čovjek Reala između 1995. i 2000. godine, a u njegovom mandatu Kraljevski klub uzeo je dvije Lige prvaka. Prvu 1998., nakon 32 godina posta, i drugu dvije godine kasnije.

Izgradio je sasvim novu momčad u Realu, a trenerske uzde dao je Fabiju Capellu. Doveo je niz velikih imena, a najveća su Roberto Carlos, Clarence Seedorf, Davor Šuker i Predrag Mijatović.

Zamijenio ga Perez

Njihovo dovođenje kulminiralo je osvajanjem Lige prvaka 1998. godine. S pozicije predsjednika kluba otišao je 2000. godine, kad je izgubio izbore od Florentina Pereza, a razlika je bila u tek nešto više od tri tisuće glasova.

Sanz je u Realu bio 15 godina. Najprije je od 1985. do 1995 radio kao direktor, a onda je sjeo na predsjedničku stolicu nakon što je klub Ramon Mendoza napustio ostavivši ga u financijskoj dubiozi, piše Index.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo