15°C
Mostar °C
Tuzla 21°C
Banja Luka 19°C
Bihać 16°C

22.03.2020 / 09:02 Regija - Zagrepčani na ulicama

U potresu u Zagrebu poginulo dijete, čeka se novi potres

U potresu u Zagrebu poginulo dijete, čeka se novi potres
Foto: Vijesti.ba
Petnaestogodišnje dijete prva je žrtva potresa u Zagrebu, potvrđeno je Hini u nedjelju u Zavodu za Hitnu medicinu Grada Zagreba.

Dobili smo dojavu o urušavanju zgrade u Đorđićevoj 13. Ekipa hitne pomoći je izašla na teren i našla teško ozlijeđeno dijete koje više nije pokazivalo znakove života, rekao je Žarko Rašić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu.

Dijete od 15 godina prevezeno je u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj, no tamo je konstatirana njegova smrt.

Zagreb je justros uzdrmao jak potres, epicentar mu je bio sedam kilometara od grada, kod Kašine. Prema lokalnom vremenu dogodio se u 6:24 sati.

Magnituda potresa bila je 5.3. Zagreb su nešto kasnije uzdrmala još dva potresa magnutude 5.0 i 3.7. U gradu ima štete, osobito na zgradama centru Zagreba kao i blizini epicentra.



Građani su izašli na ulice i ne usuđuju se vratiti u stanove. Mnogi su se okupili na otvorenim prostorima, ali drže socijalnu distancu.

"Molimo građane koji su zbog potresa i naknadnih podrhtavanja izašli na ulice da drže potrebni razmak radi suzbijanja širenja virusa", poručio je na MUP na svojem Twitter profilu.

Vrh zagrebačke katedrale se odlomio, a u gradu su uništeni brojni automobili.

Pročelnik Gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba Pavle Kalinić kazao je da se ne ulazi u kuće i u stanove. Predviđa se drugi udar. Civilna zaštita pomaže ljudima na terenu, piše Večernji list.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo