19°C
Mostar 25°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 22°C
Bihać 22°C
Powered by Dark Sky

22.03.2020 / 20:47 Fudbal - Bh. reprezentativac

Gojak: Scene u Zagrebu podsjećaju me na ratno Sarajevo

Gojak: Scene u Zagrebu podsjećaju me na ratno Sarajevo
Foto: Vijesti.ba
Zagreb i okolinu rano jutros pogodila su dva snažna zemljotresa. Prvi je bio magnitude 5,5, a drugi 5,0 po Richteru, nakon čega je zabilježeno tridesetak slabijih zemljotresa.

Oštećene su brojne zgrade u Zagrebu, a mnogi ljudi iz centra se više ne mogu vratiti u svoje dome. Amer Gojak, fudbaler Dinama, rekao je da ga scene iz Zagreba podsjećaju na one ratne iz Sarajeva.

“Prvi me potres probudio, drugi sam dočekao na nogama. Scene koje vidimo u Zagrebu podsjećaju na one u mom Sarajevu tokom rata koje sam vidio na televiziji i na fotografijama. A to su scene za koje smo mislili da ih nikada više nećemo vidjeti”, rekao je Gojak za HRT, a zatim je dodao:

“Ja sam dobro, suigrači su svi dobro i na svu sreću nema ljudskih žrtava. Sve službe su na terenu i pomažu ljudima. Izašli su naši navijači i pomažu preseliti rodilište. Dinamo šalje pozitivu među ljude… U ovakvim situacijama shvatiš koliko je ljudskosti svuda oko nas i to me čini ponosnim i sretnim. Bitno je da nema ljudskih žrtava, a Zagreb će se obnoviti da bude još bolji i ljepši”.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo