9°C
Mostar 14°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 15°C
Bihać 12°C

23.03.2020 / 12:51 KORONAVIRUS - Ključna tačka

Sutra na sjednici VM BiH o Nacrtu budžeta za ovu godinu

Sutra na sjednici VM BiH o Nacrtu budžeta za ovu godinu
Foto: Vijesti.ba
Sjednica Vijeća ministara, na kojoj bi trebalo da se nađe Nacrt zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu, biće održana sutra, saznaje Srna u Vijeću ministara BiH.

Pored Nacrta budžeta za ovu godinu, na sjednici će se naći i prijedlozi odluka o privremenom prekidu izdavanja viza u diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH i o izmjenama i dopunama odluke o propisivanju dodatnih uslova za ulazak stranaca u BiH.

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda nedavno je naglasio da nije ugrožena fiskalna stabilnost BiH usljed pandemije korona virusa, te da bi bilo mnogo lakše institucijama kontrolisati situaciju ukoliko bi bio usvojen budžet.

Odluka o privremenom financiranju za prvi kvartal na snazi je do 1. aprila ove godine, ali kako je rekao Bevanda, ono privremeno financiranje ima određena ograničenja. On očekuje da će nakon skorog izjašnjenja u Vijeću ministara Nacrt proračuna biti upućen ustavnom predlagaču – Predsjedništvu BiH, a potom i Parlamentarnoj skupštini BiH koja daje konačnu riječ.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo