13°C
Mostar 15°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 14°C

24.03.2020 / 11:37 KORONAVIRUS - Koronavirus

Zlatko Dalić uplatio novac na račun bolnice u BiH

Zlatko Dalić uplatio novac na račun bolnice u BiH
Zlatko Dalić / AA
Zlatko Dalić, selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske, uplatio je 10.000 KM na račun Kantonalne bolnice „Dr. fra Mihovil Sučić“ u Livnu, potvrđeno je za vecernji.ba iz ove ustanove.

Dalić, koji je rođen u Livnu, donirao je novac za nabavku prijeko potrebne zaštitne opreme u cilju zaštite medicinskog osoblja koje je na prvoj liniji borbe protiv korona virusa.

Tu informaciju je potvrdio dr. Ivan Cikojević, direktor Kantonalne bolnice „Dr. fra Mihovil Sučić“ u Livnu, koji je rekao i da je ova ustanova već napravila određene pripreme za prihvat pacijenata zaraženih korona virusom.

“Bolnica je, sukladno svojim mogućnostima, poduzela sve što je mogla. Napravili smo jedan poseban odjel za pacijente koji bi bili sa epidemiološkom anamnezom koja je pozitivna. Znači da su bili u kontaktu sa osobom koja dolazi iz ovih zemalja gdje je već na tisuće zaraženih, i kojih je veliki broj, na žalost, i umrlih. Izmjestili smo odjel neurologije i sad je to odjel koji služi za tu svrhu“, rekao je Cikojević.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo