23°C
Mostar 30°C
Tuzla 26°C
Banja Luka 27°C
Bihać 27°C
Powered by Dark Sky

24.03.2020 / 15:36 Politika - Vijeće ministara BiH

Usvojen nacrt budžeta i privremeno finansiranje, zatvaraju se aerodromi

Usvojen nacrt budžeta i privremeno finansiranje, zatvaraju se aerodromi
Foto: Vijesti.ba
U Sarajevu je održana sjednica Vijeća ministara BiH, a javnosti se nakon sjednice obratio predsjedavajući Zoran Tegeltija.

Vijeće ministara BiH danas je usvojilo i Nacrt zakona o budžetu institucija BiH i međunarodne obaveze za 2020. godinu, koji je predložilo Ministarstvo finansija i trezora BiH.

- Odluka je usvojena sa sedam glasova za i tri glasa protiv. Protiv su glasali ministar Košarac, ministarMitrović i ja - rekao je Zoran Tegeltija, predsjedavajući Vijeća ministara BiH nakon sjednice.

Ova odluka je upućena Predsjedništvu Bosne i Hercegovine koja je formalni predlagač za dalje procedure, dodao je Tegeltija.

- Podsjetit ću vas da smo na sjednici 5.marta imali na dnevnom redu odluku o privremenom finansiranju, da sam tada ja zajedno sa kolegama iz RS glasao protiv odluke o privremenom finansiranju iz razloga što smo smatrali da je BiH potreban budžet, a ne odluka o privremenom finansiranju - rekao je Tegeltija.

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine usvojilo je Prijedlog odluke o privremenom zatvaranju međunarodnih graničnih prijelaza u zračnom prometu za promet putnika u Bosni i Hercegovini, a čiji je predlagač Ministarstvo sigurnosti BiH.

Privremeno se zatvaraju međunarodni granični prijelazi za promet putnika i to: Aerodrom Sarajevo, Aerodrom Mostar, Aerodrom Banja Luka i Aerodrom Tuzla.

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na današnjoj vanrednoj sjednici zabranilo je ulazak u Bosnu i Hercegovinu svim stranim državljanima, u okviru mjera borbe protiv koronavirusa.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo