7°C
Mostar 13°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 11°C
Bihać 10°C

26.03.2020 / 13:44 Crna hronika - Opasnost od bjekstva

Dalibor Jovičević osumnjičen za svirepo ubistvo oca u Brčkom ostaje u pritvoru

Dalibor Jovičević osumnjičen za svirepo ubistvo oca u Brčkom ostaje u pritvoru
Foto: PBDBiH
Daliboru Jovičeviću, koji je osumnjičen za svirepo ubistvo svoga oca Slaviše nadležni sud u Brčkom produžio je pritvor za još dva mjeseca.

On je osumnjičen za ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih tvari, a pritvor mu je produžen zbog opasnosti od bjekstva. Također, radi o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora u trajanju od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško, s obzirom na način izvršenja i njegove posljedice, a isto tako puštanje osumnjičenog na slobodu bi rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

"Sumnja se da je osumnjičeni u porodičnoj kući u kojoj je živio zajedno s majkom i ocem, u vrijeme dok se u kući nalazio sam s njim, automatskom puškom ocu zadao više udaraca u predjelu glave, usljed čega je nastupila trenutna i nasilna smrt žrtve. On se sumnjiči i za neovlašteno držanje automatske puške marke M70, koju je koristio za počinjenje ubistva, a kasnije je zakopao u dvorištu zajedno s pripadajućim šaržerima i municijom", naveli su ranije iz Tužilaštva Brčko distrikta.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo