7°C
Mostar 12°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 11°C
Bihać 10°C

26.03.2020 / 20:18 KORONAVIRUS - Ministar sigurnosti BiH

Radončić: Država pokazala odgovornost

Radončić: Država pokazala odgovornost
Fahrudin Radončić / Vijesti.ba
Sutra dolazi avion iz Rima s našim studentima i građanima. Zbog njih smo, između ostalog, na Vijeću ministara BiH prije neki dan prolongirali potpuno zatvaranje aerodroma za putnički saobraćaj za 30. mart. Napisao je ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić na svom Instagram profilu.

- Na prijedlog ministrice Bisere Turković, danas su na našoj telefonskoj sjednici odobrena posebna sredstva za plaćanje aviona za njihov povratak. Sutra slijeću u Sarajevo. Vlada Kantona Sarajevo promptno je osigurala Studentski dom na Bjelavama za njihovu obaveznu i strogu izolaciju. Ali, Kantonalni MUP mora osigurati da, eventualno, ne dođe do fizičkog kontakta između njih i njihovih roditelja, prijatelja... Fahrudin Solak već je potpisao veoma dobru i preciznu naredbu da se ovo ne dogodi. Stroga pravila spašavaju živote. Ali, na priči o njihovom povratku, pokazali smo da naša BiH, čak i u situaciji opće i neviđene krize, može pokazati odgovornost i ljudsko lice. I, ono što sam nedavno rekao kada su neki, mimo Ustava, htjeli zabraniti našim građanima povratak u svoju domovinu, država mora biti majka svim svojim građanima. I kada im je dobro i kada to nije tako - napisao je on.

 
 
 
View this post on Instagram

DRŽAVA POKAZALA ODGOVORNOST Sutra dolazi avion iz Rima sa našim studentima i građanima. Zbog njih smo, između ostaloga, na Vijeću ministara BiH prije neki dan prolongirali potpuno zatvaranje aerodroma za putnički saobraćaj za 30. mart. Na prijedlog ministrice Bisere Turković, danas su, na našoj na telefonskoj sjednici odobrena su posebna sredstva za plaćanje aviona za njihov povratak. Sutra slijeću u Sarajevo. Vlada Kantona Sarajevo je promptno osigurala Studentski dom na Bjelavama za njihovu obaveznu i strogu izolaciju. Ali, Kantonalni MUP mora osigurati da eventualno ne dođe do fizičkog kontakta između njih i njihovih roditelja, prijatelja... Fahrudin Solak već je potpisao veoma dobru i preciznu naredbu da se ovo ne dogodi. Stroga pravila spašavaju živote. Ali, na priči o njihovom povratku, pokazali smo da naša BiH, čak i u situaciji opće i neviđene krize, može pokazati odgovornost i svoje ljudsko lice. I, ono što sam nedavno rekao kada su neki, mimo Ustava, htjeli zabraniti našim građanima povratak u svoju domovinu - država mora biti majka svim svojim građanima. I kada im je dobro i kada to nije tako.#BiH #ostanikodkuće #covid_19

A post shared by Fahrudin Radončić (@radoncicfahrudin) on Mar 26, 2020 at 11:27am PDT



(Vijesti.ba / Avaz)

Izdvajamo