9°C
Mostar 11°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 16°C
Bihać 10°C

28.03.2020 / 18:57 BiH - Predsjednica RS

Cvijanović odgovorila SDA: Bavite se politikanstvom

Cvijanović odgovorila SDA: Bavite se politikanstvom
Foto: Vijesti.ba

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je Srni da nijedna partija nije davala zaključke na današnjoj posebnoj sjednici Narodne skupštine i oni nisu bili ni neophodni, naglasivši da je sramota da se partije u BiH u vrijeme epidemije virusa korona bave politikanstvom.

"U vrijeme kad je u Italiji juče umrlo skoro 1.000 ljudi, a danas u Španiji više od 800, sramota je živa da se partije u BiH bave politikanstvom, kao što je sramota da se bave tričarijama i glupostima", izjavila je Cvijanovićeva upitana da prokomentariše saopštenje SDA da odluka skupštinske većine da odbije sva četiri zaključka kluba "Zajedno za BiH" stvara "opravdanu sumnju u namjere vlasti Republike Srpske u vezi sa uvođenjem vanrednog stanja.

Predsjednik Republike je naglasila da "u isti koš spada i priča takvih političara, ali i onih stranaca koji im služe nekad kao servis, a nekad kao mentori da će vanredno stanje služiti za uspostavljanje granice između entiteta za odvajanje Republike Srpske".

"Njih ne interesuje koliko ćemo žrtava brojati poslije ovog užasa, oni mlate svoju političku priču, od koje je narodu u Republici Srpskoj već odavno muka", konstatovala je Cvijanović.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo