8°C
Mostar 12°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 10°C
Bihać 10°C
Powered by Dark Sky

30.03.2020 / 11:43 KORONAVIRUS - Koronavirus

Na području USK tokom vikenda 43 osobe nisu poštovale policijski sat

Na području USK tokom vikenda 43 osobe nisu poštovale policijski sat

Policija Unsko-sanskog kantona (USK) je tokom prethodna tri dana sankcionisala 43 osobe, koje nisu poštovale potpunu zabranu kretanja, odnosno policijski sat. 

Evidentirani su i slučajevi nepoštivanja zabrane kretanja za mlađe osobe od 18 i starije od 65 godina, kao i kršenja izrečenih mjera samoizolacije.

- U prethodna tri dana, ukupno 43 osobe nisu poštovale potpunu zabranu kretanja ili policijski sat. U petak je sankcionisano devet osoba, u subotu 23, a u nedjelju 11 lica. U ovim danima evidentirano je i 16 slučajeva nepridržavanja mjera zabrane i kada su u pitanju građani mlađi od 18 i stariji od 65 godina - istakao je glasnogovornik Policije Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić.

Potvrđeno je i kako su ukupno 44 osobe prekršile izrečene mjere o obaveznoj samoizolaciji, te prema njima dalje postupa Kantonalna uprava za inspekcijske poslove. U ovom dijelu Bosne i Hercegovine trenutno je 2.561 osoba u obaveznoj kućnoj samoizolaciji, a najviše rješenja izdano je građanima Cazina, Velike Kladuše i Bihaća.(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo