10°C
Mostar 20°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 15°C
Bihać 15°C
Powered by Dark Sky

01.04.2020 / 12:11 KORONAVIRUS - Pandemija koronavirusa

U Pionirsku dolinu iz Klasa stiglo 1.500 kg hrane za životinje

U Pionirsku dolinu iz Klasa stiglo 1.500 kg hrane za životinje
Foto: Arhiv / Vijesti.ba
Pionirska dolina i zoo vrt su u vrijeme pandemije koronavirusa zatvoreni za posjetioce, ali svakodnevna ishrana i briga o životinjama koje se nalaze u zoološkom vrtu odvija se ustaljenom dinamikom i bez ikakvih poteškoća.

Iako  uprava preduzeća Park u čijem sastavu je i Pionirska dolina ulaže napore da od dobavljača na vrijeme osigura isporuku hrane i napitaka od kojih se svaki dan pripremaju obroci za životinje koje potiču iz svih krajeva svijeta, u tome ima svakako pomažu i društveno odgovorna preduzeća i dugogodišnji prijatelji Pionirske doline, čija podrška nije izostala ni u ovim vanrednim okolnostima, saopćeno je iz KJKP "Park".

- Jedno od tih preduzeća je i preduzeće Klas d.d. koje svoje proizvode i u vrijeme pandemije donira za ishranu životinja u ovoj zelenoj oazi. Tako je danas na adresu sarajevskog zoološkog vrta kompanija Klas d.d. isporučila ukupno 1.500 kilograma svojih proizvoda koji će se u narednim danima naći na meniju u sarajevskom zoološkom vrtu - navodi se u saopćenju.

Hranioci koji svaki dan u timovima dolaze i vode brigu o životinjama u zoološkom vrtu narednih dana ukusne poslastice pripremat će za lame, berberske ovce, jelene lopatare, bizona, škotska goveda, eland antilope, zebre i alpake, od mekinja kojih je iz Klasa u Pionirsku dolinu danas stiglo ukupno 1.200 kilograma.

Ostalih 300 kilograma hrane, također proizvodi su kompanije Klas d.d., a osim ovim životinjama, bit će posluženi i raznim vrstama peradi.

Tu su svakako i labudovi, divlje patke i guske koje ovog proljeća uživaju u novouređenom ambijentu dva vještačka jezera.

- Dio donirane hrane bit će i obrok za druge ptice, posebno divlje patke koje tokom doručka i ručka slobodno dolaze na jezera u Pionirskoj dolini. Primjer kompanije Klas d.d. mogu slijediti i druga društveno odgovorna preduzeća u Sarajevu, ali i BiH, i to posebno u ovim kriznim momentima kad je kolektivna odgovornost i prijateljska saradnja, posebno domaćih firmi itekako značajna i potrebna svima - saopćeno je iz KJKP "Park".

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo