1°C
Mostar 7°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 3°C
Bihać -1°C

01.04.2020 / 12:30 KORONAVIRUS - Rade u tri smjene

Firme AS Holdinga: Potražnja povećana, ali nema zastoja u proizvodnji

Firme AS Holdinga: Potražnja povećana, ali nema zastoja u proizvodnji
Foto: Vijesti.ba
Sve firme koje posluju u sastavu AS Holdinga, a među kojima su sarajevski Klas i Sprind, te Mlin i pekara Ljubače-Tuzla, rade bez prestanka, u tri smjene, da bi isporučile sve narudžbe kupcima. Potražnja za proizvodima (brašno, tjestenina, hljeb…) je povećana, ...

... ali, kako ističu,  svi ljudski resursi su na raspolaganju tako da nema zastoja u proizvodnji.

Iz  AS Holdinga za Fenu je navedeno i to da 'Klas' svaki dan proizvodi maksimalnim kapacitetom, od 400.000 kg, i to sve promptno šalje trgovcima širom BiH, bez zastoja.

- 'Klas' ima dovoljno pšenice koju redovno dopunjavamo od naših dobavljača, uprkos otežanim okolnostima i poskupljenju cijena žitarica na okolnim tržištima. Prema kapacitetima proizvodnje i prema zalihama kojima raspolažemo, kao i prema stanju robnih rezervi, nema potrebe za brigom... Mi kontinuirano naručujemo i uvozimo pšenicu. Svi 'Klas' proizvodi se isporučuju u traženim količinama na tržište – navodi se.

Sarajevska prehrambena industrija 'Sprind', Mlin i pekara Ljubače-Tuzla također, kako se ističe, rade u punom kapacitetu, da bi zadovoljili sve zahtjeve tržišta.

- Bitno je da se zasad uspješno savladavaju sve prepreke i da ima dovoljno proizvoda svih kompanija koje posluju u sastavu AS Holdinga - naglašavaju.  

U sastavu AS Holdinga posluje 16 kompanija čiji su brendovi visoko pozicionirani i dobro poznati potrošačima u BiH, ali i Evropi i svijetu. Zlatna džezva, Oaza, Tops, Zlatni puder, Tuzlanska so samo su neki od preko 2.000 proizvoda iz njihovog portfolija.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo