8°C
Mostar 10°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 14°C
Bihać 10°C

01.04.2020 / 13:16 KORONAVIRUS - Koronavirus

Višković: Nema zastoja u snabdijevanju životnim i drugim namirnicama

Višković: Nema zastoja u snabdijevanju životnim i drugim namirnicama
Radovan Višković / Vijesti.ba
Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je telefonski sagradonačelnikom Istočnog Sarajeva, te sa načelnicima opština Gradiška, Modriča, Milići, Derventa, Ribnik, Čelinac, Kalinovik, Pale, Sokolac, Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža.

Tokom razgovora razmotrena je trenutna epidemiološka situacija, poštivanje mjera Republičkog štaba za vanredne situacije i gradskih i opštinskih štabova, kao i snabdjevenost životnim namirnicama u ovim lokalnim zajednicama.

Premijer Višković upoznao je gradonačelnika i načelnike da je Republički štab za vanredne situacije produžio važenje svojih zaključaka do 13. aprila 2020. godine, te da je korigovao pojedine zaključke, koji se, između ostalog, odnose na rad pojedinih trgovinksih objekata i kretanje lica sa navršenih 65 godina i starijih.

Tokom razgovora je konstatovano da je stanje u ovim lokalnim zajednicama zadovoljavajuće, te da nema zastoja u snabdijavanju životnim i drugim namirnicama.

Apelovano je na građane da se dosljedno pridržavaju svih propisanih mjera zaštite od virusa korona, kao i na građane kojima je propisana kućna izolacija, da se striktno pridržavaju ovih mjera.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković svakodnevno je kontaktu sa predstavnicima vlasti u lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj, u kojima ima građana pozitivnih na virus korona, s ciljem pružanja pomoći i što bržeg prevazilaženja trenutne situacije.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo