13°C
Mostar 18°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 16°C
Bihać 17°C
Powered by Dark Sky

01.04.2020 / 13:31 KORONAVIRUS - Podaci Univerziteta Johns Hopkins

U SAD-u preko četiri hiljade umrlih od posljedica zaraze koronavirusom

U SAD-u preko četiri hiljade umrlih od posljedica zaraze koronavirusom
Foto: Ilustracija / Vijesti.ba
Broj  umrlih od posljedica zaraze koronavirusom u Sjedinjenim Državama dosegao je 4.079 u srijedu ujutro, prema podacima Univerziteta Johns Hopkins.

Do srijede ujutro, Sjedinjene Države, koje su prve u svijetu po broju potvrđenih zaraženih osoba, prijavile su 189.510 slučajeva zaraze, pokazao je ažurirani broj Centra za sistemsku nauku i inžinjering pri Univerzitetu.

Država New York, epicentar izbijanja epidemije, zabilježila je više od 75.833 slučajeva zaraze i 1.714 smrtnih slučajeva, što su najveće brojke od svih američkih saveznih država.

Tokom konferencije za novinare u Bijeloj kući u utorak, američki predsjednik Donald Trump upozorio je na "veoma teške dvije sedmice" koje će uslijediti, prenosi Xinhua.

- Nadam se da ćemo u ovom periodu ugledati svjetlo na kraju tunela, ali će ovo biti veoma, veoma teške dvije sedmice - rekao je Trump novinarima.

Govoreći na istoj konferenciji, Anthony Fauci, direktor Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti, rekao je da bi se Sjedinjene Države trebale pripremiti za scenario da će 100.000 Amerikanaca umrijeti u ovoj pandemiji.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo