°C
Mostar 13°C
Tuzla °C
Banja Luka 3°C
Bihać 1°C

01.04.2020 / 22:06 KORONAVIRUS - Testovi potvrdili

Zatvorena Klinika za kožne bolesti u Tuzli, dvoje zaraženo 

Zatvorena Klinika za kožne bolesti u Tuzli, dvoje zaraženo 
Foto: Arhiv - Vijesti.ba

Prema posljednjim podacima Kriznog štaba ministarstva zdravstva TK još četiri osobe s područja ovog kantona su pozitivne na COVID-19. Ukupno u TK su zaražene 43 osobe, ali je prije dva dana ubilježen prvi smrtni slučaj kada je preminula...

.... 73- godišnja žena iz Brčkog koja je bila operaciju u Medical Institute Bayer.

U TK su aktuelna tri klasetera. Klaster MIB ima 31 zaraženu osobu, klaster Srednja Špionica 11 i klaster Lukavac jednu zaraženu osobu koja je ujedno i nulti pacijent.


U Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli trenutno se na bolničkom liječenju nalazi 14 pacijenata, pet je u Medicinskom institutu Bayer, jedna osoba je u brčanskoj bolnici, dok je jedna iz tuzlanskog Centra za srce prevezena u bolnicu u Banjoj Luci. U kućnoj izoalciji trenutno se nalazi 21 osoba kod koje je potvrđena infekcija SARS-CoV-2 virusom.

U proteklim danima testirani su i medicinski radnici sa UKC-a Tuzla i MIB-a, ukupno 110. Prema podacima Dajane Čolić, ministrice zdravstva TK, zaražena su tri medicinska radnika i to uposlenica Klinike za dječije bolesti koja je prije otkrivanja zaraze bila na bolovanju i dva uposlenika Klinike za kožne bolesti UKC-a Tuzla. Kako saznajemo radi se o doktorici i medicinskoj sestri koje su vezane za klaster Centra za srce.



(Vijesti.ba / Avaz)

Izdvajamo