8°C
Mostar 14°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 10°C
Bihać 10°C
Powered by Dark Sky

02.04.2020 / 08:25 KORONAVIRUS - Ministar sigurnosti BiH

Radončić: Otvoreni donatorski računi, javnost mora vidjeti sve

Radončić: Otvoreni donatorski računi, javnost mora vidjeti sve
Fahrudin Radončić / Vijesti.ba
Fahrudin Radončić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine i predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB), oglasio se na Instagramu povodom otvaranja donatorskog računa. Njegov status prenosimo u cijelosti:

- Danas su otvoreni donatorski računi, odnosno podračun u Ministarstvu sigurnosti BiH za uplatu donacija. Veoma je važno naglasiti da će isključivo Vijeće ministara BiH, odlukama o kojima će transparentno glasati na svojim sjednicama, određivati kamo će ići novac koji će dobiti Bosna i Hercegovina. Ovo je iznimno važno i garantira da niti jedan euro, dolar i KM ne može otići netransparentno ili jednostranom voljom bilo kojeg ministra ili ministarstva.

Također, na oficijelnim stranicama ministarstava sigurnosti i finansija i trezora BiH objavit će se spiskovi sa svakom pojedinačnom donacijom. Isto se odnosi i na odluke Vijeća ministara o budućem utrošku ovih sredstava. Time ovo Vijeće ministara Bosne i Hercegovine pokazuje odgovornost i zahvalnost svima onima koji svoj novac ili novac njihovih poreznih obveznika uplate da pomognu našoj zemlji. Ne smije, naprosto, biti prostora ni za najmanju sumnju da će se novac (neovisno o tome koliki će iznos na kraju biti u pitanju) utrošiti maksimalno odgovorno i pred licem javnosti! #BiH #covid_19 #ostanikodkuće


(Vijesti.ba / Avaz)

Izdvajamo