10°C
Mostar 12°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 11°C

02.04.2020 / 11:24 Crna hronika - Tužilaštvo BIH

Optužnica protiv državljanke Njemačke za krijumčarenje migranata

Optužnica protiv državljanke Njemačke za krijumčarenje migranata
Tužilaštvo BIH / Vijesti.ba
Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv državljanke Njemačke Rassl Beatrix  (1962.), koja se tereti da je na skrovitom mjestu u svom vozilu pokušala preko granične linije prokrijumčariti dvojicu ilegalnih migranata, državljanina Bangladeša.

Optužena se tereti da je, 7. oktobra 2019. godine, na području općine Bužim, radi sticanja protupravne imovinske koristi, smjestila u svoje vozilo dvojicu ilegalnih migranata, državljana Bangladeša, koji su nezakonito ušli i boravili u BiH, te nisu ispunjavali uvjete za zakonit prelazak državne granice.

S namjerom da preveze ilegalne migrante preko državne granice, optužena se uputila na granični prijelaz Izačić, gdje su detaljnim pregledom vozila kojim je upravljala, otkriveni i pronađeni ilegalni migranti.

Optužena se tereti da je, u namjeri pribavljanja nezakonite imovinske koristi, preko državne granice, pokušala nezakonito prevesti ilegalne migrante koji nisu ispunjavali uvjete za zakonit prelazak državne granice, čime je počinila kazneno djelo krijumčarenje osoba.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH, koji je istu i potvrdio, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo