3°C
Mostar 9°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 8°C
Bihać 6°C

02.04.2020 / 12:39 Crna hronika - Tužilaštvo BiH

Potvrđena optužnica za krijumčarenje kokaina iz Crne Gore u BiH

Potvrđena optužnica za krijumčarenje kokaina iz Crne Gore u BiH
Tužilaštvo BiH / Vijesti.ba
Optuženi Vučeraković Željko (1962) tereti se za međunarodno krijumčarenje opojne droge kokain iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu.

Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju podigao je optužnicu protiv:

- Vučeraković Željka, rođenog 1962. godine u mjestu Krnjice, Bar, Crna Gora, državljanin Crne Gore, nalazi se u pritvoru.

Optuženi se tereti da je, dana 31.01.2020. godine, radi sticanja nezakonite imovinske koristi, na području Crne Gore, nabavio tešku opojnu drogu kokain, u količini od oko 250 grama, a koja se nalazi na Listi opojnih droga, te je konvencijama i rješenjima proglašena opojnom drogom.

U optužnici se navodi da je optuženi navedenu količinu opojne droge upakovao i prokrijumčario na područje Bosne i Hercegovine, da bi nakon zaustavljanja i kontrole optuženog u graničnom pojasu između Crne Gore i Bosne i Hercegovine, policijski službenici pronašli i oduzeli opojnu drogu, te lišili slobode optuženog.

Optuženi se tereti da je neovlašteno vršio međunarodni prenos supstance koja je propisom proglašena opojnom drogom, te počinio krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. KZ-a BiH.

Optužnica je upućena na potvrđivanje Sudu BiH koji je istu potvrdio.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo