8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

02.04.2020 / 13:08 BiH - Sarajevo

Krajem aprila završetak radova na montaži druge linije kosog lifta

Krajem aprila završetak radova na montaži druge linije kosog lifta
Foto: Vijesti.ba
U decembru 2019. godine, načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i direktorica firme „Euro Prost“ d.o.o. Gračanica Refija Begović potpisali su ugovor za postavljanje druge kabine kosog lifta na Ciglanama.

Vrijednost ovog ugovora iznosi 600.000 KM, a sredstva je obezbijedila Općina Centar.

– Kako smo obećali našim sugrađanima sa Ciglana realizujemo i drugu fazu projekta obnove kosog lifta. Obnovom ovih liftova naši sugrađani će imati puno bolji prevoz kabinama izgrađenim po najsavremenijim evropskim standardima i za manje novca koje izdvajaju za kartu. Nama je također drago da smo za ovaj posao ponovo angažovali domaću kvalitetnu firmu. U budućnosti planiramo da vidimo na koji način možemo obezbijediti određene pogodnosti za naše penzionere, objasnio je Ajnadžić.

Na terenu su radnici firme „Euro Prost“ završili postavljanje podvozja nakon čega slijedi montiranje kabine. Završetak radova je planiran krajem aprila.

Prva faza ovog projekta, odnosno stavljanje u funkciju prve kabine kosog lifta, je okončana krajem 2018. godine, za šta je izdvojeno više od 800 hiljada KM, od čega je Općina Centar obezbijedila 525 hiljada KM, a Vlada Kantona Sarajevo 300 hiljada KM.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo