9°C
Mostar 19°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 14°C
Bihać 14°C
Powered by Dark Sky

02.04.2020 / 14:45 KORONAVIRUS - Pandemija koronavirusa

Štab civilne zaštite Općine Novo Sarajevo obezbijedio kontejner za trijažu

Štab civilne zaštite Općine Novo Sarajevo obezbijedio kontejner za trijažu
Foto: Fena / Vijesti.ba
Štab civilne zaštite Općine Novo Sarajevo na čelu sa komandantom općinskim načelnikom Nedžadom Koldžom, s ciljem da se spriječi širenje koronavirusa i poveća stepen zdravstvene zaštite stanovništva, obezbijedio je kontejner za trijažu pacijenta koji je ...

... postavljen ispred Doma zdravlja Novo Sarajevo.

- S obzirom da je Dom zdravlja Novo Sarajevo dio organizacione strukture općinskog Štaba civilne zaštite i da praktično sve što se ovdje dešava možemo definisati kao prvu liniju odbrane u borbi protiv koronavirusa cilj nam je, prije svega, poboljšati higijensko-epidemilošku situaciju i stvoriti što bolje uslove za ljude koji ovdje rade. To je značajan napredak u odnosu kako i gdje je do sada radilo medicinsko osoblje ove zdravstvene ustanove - naglasio je komandant općinskog Štaba civilne zaštite Nedžad Koldžo.

Iz Općine Novo Sarajevo podsjećaju da je u prethodnom mjesecu Službi prve medicinske pomoći Doma zdravlja Novo Sarajevo uručeno sanitetsko vozilo u vrijednosti 90.000 KM i neophodna medicinska oprema, rukavice, zaštitne maske, viziri, naočale i dezinfikaciona sredstva.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo