3°C
Mostar °C
Tuzla 6°C
Banja Luka 7°C
Bihać 5°C

03.04.2020 / 22:32 KORONAVIRUS - Bijela kuća

Trumpu više niko neće moći prići ko nije testiran na koronavirus

Trumpu više niko neće moći prići ko nije testiran na koronavirus
Donald Trump / Vijesti.ba
Predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donaldu Trumpu i američkom potpredsjedniku Mikeu Penceu neće moći prići niko ko prethodno nije testiran na koronavirus.

Glasnogovornik Bijele kuće Judd Deere saopćo je da su u jeku pandemije COVID-19 poduzete dodatne mjere zaštite zdravlja Trumpa i Pencea.

-Od danas će sve osobe koje će biti u blizini Trumpa ili Pencea biti prethodno testirane na koronavirus. Tako ćemo smanjiti mogućnost da asimptomatski prenosioci zaraze predsjednika ili potpredsjednika SAD-a - navodi se u saopćenju, prenosi Anadolija.

Uporedo s tim, novinari iz Bijele kuće javljaju da se ta odredba ne odnosi na njih.

Bijela kuća je ranije smanjila broj novinara koji prisustvuju Trumpovim konferencijama i svakako su udaljeni od same govornice i ne dolaze u direktni kontakt sa Trumpom.

Donald Trump je jučer testiran na koronavirus, a istom testu je prvi put podvrgnut 14. marta. Nalazi oba testa bili su negativni.

Američki potpredsjednik Pence je testiran 21. marta i bio je negativan, a testiran je nakon što je otkriveno da je jedan uposlenik njegovog kabineta zaražen.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo