6°C
Mostar 12°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 9°C
Bihać 6°C

03.04.2020 / 23:36 KORONAVIRUS - Koronavirus

Broj registrovanih slučajeva u Novom Pazaru u jednom danu porastao sa 1 na 12

Broj registrovanih slučajeva u Novom Pazaru u jednom danu porastao sa 1 na 12
Foto: Ilustracija / Vijesti.ba
Direktor Opšte bolnice u Novom Pazaru Meho Mahmutović kazao je da su novi rezultati potvrdili prisustvo korona virusa kod još 11 pacijenta, nekoliko sati pošto je Zavod za javno zdravlje saopštio da je potvrđen jedan slučaj zaraze.

"Tokom popodneva dobili smo nove rezultate, tako da sada imamo 12 potvrđenih slučajeva zaraze", rekao je Mahmutović.

Prvi slučaj prisustva korona virusa u Novom Pazaru potvrđen je danas kod muškarca starosti 58 godina.

"Svi njegovi kontakti su evidentirani i od njih su uzeti brisevi i poslati na analizu", rekla je portparolka Zavoda za javno zdravlje Maja Iković, prenosi Beta.

Mahmutović je u programu Regionalne TV rekao da bolnica raspolaže sa opremom i kapacitetima za zbrinjavanje pacijenata na svim odjeljenjima, kao i da očekuje dopremanje respiratora.

Na konferenciji za novinare Zavoda za javno zdravlje novinarima nije bilo dozvoljeno da postavljaju pitanja.  

Direktor Zavoda za javno zdravlje Šefadil Spahić u četvrtak saopštio je jučer, 2. aprila, na sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije, da je potvrđen prvi slučaj korona virusa u Novom Pazaru i da je u pitanju muškarac (58) koji je transportovan u Kliničko bolnički centar u Kragujevcu.

On je tada rekao da je u saradnji sa Policijskom upravom iz kontakata je identifikovana 21 osoba, kojima je izrečena mjera pojačanog epidemiološkog nadzora, a jedanaestoro najbližih kontakata oboljelog je testirano.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo