13°C
Mostar 18°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 16°C
Bihać 17°C
Powered by Dark Sky

06.04.2020 / 12:14 Muzika i Film - Poklon za 6. april

"Sarajevo ljubavi moja" u novom izvođenju mladih bh. pjevača

"Sarajevo ljubavi moja" u novom izvođenju mladih bh. pjevača
Foto: Facebook
Danas je 6. april Dan grada Sarajeva koji se nešto drugačije obilježava zbog koronavirusa. Nema javnih događaja koji će upotpuniti ovaj značajan datum, ali su mladi bh. pjevači i autori odlučili na kreativni poduhvat iz svojih domova ...

... i građanima pokloniti na ovaj dan novu verziju kultne pjesme "Sarajevo ljubavi moja".

"Sarajevo ljubavi moja" se smatra himnom glavnog grada BiH, nastala 1976. godine. Njen inicijator je i bio Kemal Monteno, sarajevski kantautor iza kojeg su ostale najljepše pjesme i ustanove. On je napisao muziku za pjesmu, osmislio naziv, a njene stihove koje će pamtiti sadašnje i generacije koje dolaze, napisao je slikar, karikaturista i pisac Alija Hafizović.

Videosnimak u kojem mladi pjevači iz svojih domova pjevaju poznate stihove pjesme "Sarajevo ljubavi moja", objavio je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

"Vanredne okolnosti nikad neće moći slomiti duh naše mladosti. Pjesma koja je obilježila naše živote, naša odrastanja i starenja, koju svi doživljavamo kao himnu Sarajeva danas je u jednom drugačijem izvođenju. Nove generacije su spremne da preuzmu, njeguju i čuvaju vrijednosti koje krase naš grad. Hvala divnim talentovanim mladim ljudima: Armin Muzaferija, Naida Kraljić, Šejla Grgić, Latif Moćević, Selma Droce, Aida Mušanović Arsić, Berin Buturović, Lejla Čaušević Karačić, Aldijana Tuzlak Bećar, Alma Subašić i Halid Hajduković", napisao je tim povodom gradonačelnik Skaka.(Vijesti.ba)

Izdvajamo