13°C
Mostar 18°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 16°C
Bihać 17°C
Powered by Dark Sky

07.04.2020 / 11:01 KORONAVIRUS - Adam Silver

NBA: Bez odluke o nastavku sezone do maja

NBA: Bez odluke o nastavku sezone do maja

NBA povjerenik Adam Silver izjavio je u ponedjeljak kako neće biti odluke o nastavku sezone do maja.

Silver je na Twitteru NBA-a kazao da bi "u savršenom svijetu" liga završila sezonu u nekom obliku i krenula u doigravanje, ali da je još uvijek prerano raditi bilo kakve projekcije.

NBA je bila prva sjevernoamerička profesionalna liga koja je prekinula sezonu zbog pandemije COVID-19 od kojeg je diljem svijeta zaraženo 1.27 milijuna ljudi, a preko 70,000 ih je umrlo.

"Prošle sam sedmice rekao kolegama da moramo prihvatiti da najmanje do aprila nećemo moći donijeti nikakvu odluku", rekao je Silver.

"I ne mislim da to nužno znači da ćemo 1. maja moći donijeti neku odluku", dodao je Silver, prenosi HRT.

Sredinom marta, kada je do kraja regulanog dijela sezone od 82 utakmice ostalo još pet sedmica, NBA je prekinula sezonu do daljnjega nakon što su igrači Utah Jazza Rudy Gobert i Donovan Mitchell bili pozitivni na koronavirus. Od tada je više igrača bilo pozitivno na koronavirus, a među njima i Kevin Durant.

Doigravanje u NBA je trebalo krenuti 18. travnja i završiti u lipnju i dok Silver tvrdi da liga radi na različitim scenarijima za okončanje sezone još uvijek ima dosta nepoznanica.

"Kada smo suspendirali sezonu rekli smo da je to pauza, govorilo se o 30 dana jer nismo imali širu sliku o tome da će naša zemlja biti u karanteni za nekoliko tjedana. A činjenica je da danas znam manje nego što sam znao onda", kazao je Silver. 

Kako je rekao, liga sada osluškuje i razgovara s igračima i momčadima o svim mogućim scenarijima za nastavak sezone, među kojima su i igranje u dvoranama bez gledatelja ili čak igranje svih utakmica u jednom gradu.(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo