4°C
Mostar 8°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 5°C
Bihać 3°C

07.04.2020 / 11:11 KORONAVIRUS - Koronavirus

Sindikat policije USK osigurao zaštitnu opremu u vrijednosti 5. 000 KM

Sindikat policije USK osigurao zaštitnu opremu u vrijednosti 5. 000 KM
Foto: FENA - Vijesti.ba

Sindikat policije Unsko-sanskog kantona (USK) vlastitim je sredstvima osigurao zaštitnu opremu i dezinfekcijska sredstva za sve policijske službenike u vrijednosti od 5.000 KM.

- Na telefonskoj sjednici odlučili smo izdvojiti 5. 000 maraka za nabavku zaštitne opreme i dezinfekcijskih sredstava, prvoshodno za policijske službenike na terenu. U domaćim firmama smo uspjeli obezbijediti  5. 000 zaštitnih maski i 6. 000 pari rukavica, beskontaktne aparate za mjerenje tjelesne temperature, te 60 boca dezinfekcijskih sredstava. Želimo i na ovaj način zaštiti sve naše kolege, koji su na prvoj liniji odbrane i u ovim vanrednim okolnostima  zbog širenja koronavirusa - kazao je predsjednik Sindikata Mahmut Alagić.

Ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Nermin Kljajić također je istakao angažman i doprinos policijskih službenika.

 - Naši policajci, uz zdravstvene radnike, podnose vjerovatno i najveći teret trenutne situacije izazvane širenjem koronavirusa. Pojavila se informacija o smanjenju primanja zbog vanrednih okolnosti, ali Kantonalna vlada će učiniti sve da do toga ne dođe, makar kada su u pitanju upravo zdravstveni radnici i policijski službenici.  Moram pohvaliti i aktivnost Sindikata, s obzirom da nam je zaštitna oprema trenutno najpotrebnija - riječi su ministra Kljajića.

Iz resornog ministarstva također je najavljena kontinuirana nabavka neophodne zaštitne opreme, kako bi se naročito terenskim timovima osigurao donekle bezbjedniji rad.



(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo