9°C
Mostar 19°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 15°C
Bihać 15°C
Powered by Dark Sky

07.04.2020 / 12:58 KORONAVIRUS - Predsjedavajući Zastupničkog doma

Zaimović: Prekosutra bi mogli razmatrati zakon o ublažavanju posljedica

Zaimović: Prekosutra bi mogli razmatrati zakon o ublažavanju posljedica
Foto: FENA - Vijesti.ba

Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Mirsad Zaimović kazao je da će danas jedina tačka dnevnog reda biti izmjena Poslovnika koja će omogućiti daljnji rad zastupnicima elektronskim putem.

- Već prekosutra možemo zakazati sjednicu na kojoj ćemo razmatrati Prijedlog zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusa, koji je stigao u parlamentarnu proceduru, kao i rebalans budžeta - kazao je Zaimović novinarima prije početka sjednice tog doma.

Naglasio je da izmjene Poslovnika neće pomoći poslodavcima niti zaposlenima, već služe samo kako bi Parlament FBiH brže procesuirao neophodne zakone i propise koje pošalje Vlada FBiH.

- Parlament FBiH nijednog trenutka nije bio kočnica za donošenje bilo kakvog propisa. Prvi smo parlament koji pravi ovakve izmjene i prvi koji će raditi efikasnije te se prilagoditi novim uslovima - naglasio je Zaimović.

Istakao je da je Kolegiji Stranke demokratske akcije (SDA) u tom domu jučer zasjedao te da su donijeli zaključak o pokretanju inicijative za smanjenje plaća funkcionerima. Smatra da taj iznos nije veliki kako bi se pomoglo privredi, ali je simboličan.(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo