16°C
Mostar 17°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 20°C
Bihać 16°C

09.04.2020 / 13:06 BiH - Zenica

Sindikat od Vijeća i Grada traži da riješe status Zenicatransa

Sindikat od Vijeća i Grada traži da riješe status Zenicatransa
Foto: Arhiv / Vijesti.ba
Izvršni odbor Sindikata Javnog komunalnog preduzeća Zenicatrans-prevoz putnika Zenica uputio je danas dopis Gradskom vijeću i Gradskoj upravi tog grada, u kojem zahtijevaju da se konačno razrješi status tog preduzeća čiji radnici usluge prijevoza ne ...

... obavljaju još od 31. decembra prošle godine, potvrdio je Feni predsjednik Sindkata Huso Sarvan.

- Tražimo da potvrde odluku Vijeća iz 2000. godine, odnosno da odluče da li gradski javni prijevoz i Zenicatrans trebaju ovom gradu. Mada smo odlukom Uprave u radnoj obavezi, mi smo već četvrti mjesec u neizvjesnosti i bez plaća za januar, februar i mart - ističe Sarvan.

Napominje da danas ističe i privremena, tromjesečna odluka Gradske uprave o dodjeli linija gradskog prijevoza privatnim kompanijama Babić Biss Tours iz Zenice i Prevoz putnika Zavidovići.

- Tražimo da se imenuje Nadzorni odbor i Uprava preduzeća, koja će samostalno ili uz stručnu pomoć napraviti plan revitalizacije preduzeća te preuzeti punu odgovornost za rukovođenje preduzećem - kaže Sarvan.

Akutelni direktor Darmin Terzić, koji je u januaru podnio neopozivu ostavku, ali je ostao na poziciji odlukom privremenog Nadzornog odbora, kojem je također 31. marta istekao mandat, prije nekoliko dana zatražio je o Gradske uprave da im uplati i preostalih 460.000 KM kako bi mogli isplatiti minimalne plaće za januar i februar.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo