8°C
Mostar 13°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 9°C
Bihać 9°C
Powered by Dark Sky

09.04.2020 / 15:26 KORONAVIRUS - KŠCZ BPK

Velić: Sagledati mogućnosti za uspostavu dodatnog izolatorija u Goraždu

Velić: Sagledati mogućnosti za uspostavu dodatnog izolatorija u Goraždu
Foto: Fena / Vijesti.ba
Kantonalni štab civilne zaštite Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde na današnjoj sjednici zadužio je Krizni štab Ministarstva zdravstva da odmah sagleda stanje i potrebe objekta Gradske dvorene "Mirsad Hurić“ u Goraždu za potrebe dodatnog izolatorija te ...

... dostavi svoje mišljenje Štabu civilne zaštite Grada Goražda na dalje postupanje.

U slučaju pozitivnog mišljenja Kriznog štaba, donesena je naredba kojom se Štabu civilne zaštite Grada Goražda naređuje da ovaj objekat da na raspolaganje za potrebe dodatnog izolatorija.

- Što se tiče STŠ 'Hasib Hadžović' čiji smo objekat ranije odredili, on se uz pomoć OS BiH iz kasarne Kosova postepeno oprema, dok je već zahvaljujući našem sugrađaninu Zijadu Ćuroviću opremljen izolatorij u njegovom privatnom stambenom objektu, na čemu smo neizmjerno zahvalni - istakla je komandantica KŠ CZ Edita Velić.

Od Federalnog štaba civilne zaštite zatraženo je, kako je rekla, da na prvoj narednoj sjednici sagleda mogućnost donošenja izmjene naredbi od 19.03.2020. godine i 27.03.2020. godine u pogledu regulisanja ugovorenog vanlinijskog cestovnog prevoza za radnike u preduzećima od značaja za ekonomiju kantona i Federacije, uz obavezno pridržavanje svih zaštitnih mjera ili na način da Federalni štab civilne zaštite da ovlast kantonalnim štabovima civilne zaštite da regulišu navedeno donošenjem svojih naredbi.  

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo