10°C
Mostar 20°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 15°C
Bihać 15°C
Powered by Dark Sky

09.04.2020 / 19:39 KORONAVIRUS - Aleksej Sorokin

UEFA će 30. aprila obznaniti domaćine odgođenog EURA

UEFA će 30. aprila obznaniti domaćine odgođenog EURA

Europski nogometni savez (UEFA) 30. aprila obznanit će domaćine odgođenog Europskog nogometnog prvenstva, izjavio je za rusku agenciju TASS član Izvršnog odbora UEFA-e Aleksej Sorokin te dodao da postoji mogućnost izbora novih gradova domaćina u slučaju da bude odustajanja.

"Sve će biti jasno 30. aprila, kad ćemo saznati koji će gradovi ostati domaćini, a koji će odustati od domaćinstva", izjavio je Sorokin, koji je predsjednik Organizacijskog odbora za utakmice koje će biti odigrane u Sankt Peterburgu, prenosi Hina.

Kao i ostali sportski događaji u 2020. koji su trebali biti održani nakon marta tako je i nogometni EURO odgođen zbog pandemije izazvane koronavirusom, a novi termin je od 11. juna do 11. jula 2021.

Taj je EURO trebao biti poseban, s čak 12 gradova domaćina, a utakmice su se trebale biti igrane u Amsterdamu, Bakuu, Bilbau, Budimpešti, Bukureštu, Kopenhagenu, Dublinu, Glasgowu, Londonu, Muenchenu, Rimu i Sankt Peterburgu.

"Sa svima smo u kontaktu. Svi gradovi imaju vremena do kraja mjeseca razmisliti o tome hoće li zadržati domaćinstvo. Ako netko odustane, nemamo puno opcija. Ili ćemo pronaći novi grad, ili ćemo rasporediti utakmice po ostalim gradovima. Druga opcija iziskuje manje posla", rekao je Sorokin te dodao je Rusija spremna pomoći ostalim gradovima, što je bilo ponuđeno već i prije nego što je donijeta odluka o odgodi.(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo