8°C
Mostar 13°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 11°C
Bihać 8°C

10.04.2020 / 09:06 KORONAVIRUS - Frontmen "Hladnog piva"

Mile Kekin: Kad sve prođe, neću ruke prati dva dana

Mile Kekin: Kad sve prođe, neću ruke prati dva dana
Mile Kekin / Facebook
Pokušavam ostati koliko-toliko kreativan i ne predati se malodušnosti.

- I ovo će proći, ko što svaka mora proći mora, i ova će proći, ko što jednom zora mora doći... Nikad više neću ko prije bahato uzimati sreću zdravo za gotovo, poručuje Mile Kekin, frontmen benda „Hladno pivo“, u pjesmi “Ovo će proći“, koju je snimio s kolegama iz regiona.

Muzičara su u Zagrebu pogodile dvije nevolje - pandemija koronavirusa i jak zemljotres, ali on i dalje iz izolacije poručuje da treba ostati optimističan, jer će sve proći.

Pušten iz praćke

- Kako nema redovne škole, sada s klincima imamo neku varijantu kućnog školovanja, kao na američkom Srednjem zapadu. Pokušavam ostati koliko-toliko kreativan i ne predati se malodušnosti. Bavim se malo i sportom. Trčim okolo i pokušavam ostati u formi i kada prođe ovo da izletim kao pušten iz praćke, pun energije u top-formi s novim pjesmama – kaže Kekin za „Avaz“.

Govori nam da izolacija nije lagana, ali da je se ipak pridržava.

- Pogotovo kada pogledaš kroz prozor vani prelijep dan... Teško je i to kada si zaustavljen u svim poslovima. Svi čekamo da se to čudo desi da taj virus konačno bude pobijeđen i da se vrati nekakva normala u život – govori Kekin.

Tuđe čaše

Nedostaje mu, kako kaže, kao i svima, druženje s prijateljima i prodicom.

- Nedostaju mi druženja, svirke, putovanja, otvorene granice, avionski letovi i sve što je sada izumrlo i stalo. Nedostaje mi moj posao i način života, probe s bendom, ali ja sam optimističan, nadam se da će se naći nekakav način da se iznađe ta vakcina – rekao je Kekin.

Kada prođe pandemija koronavirusa, Kekin već ima plan šta će prvo uraditi.

- Otići u prvi kafić naručiti pivo, popiti ga sam i platiti ga. Pit ću iz tuđih čaša i neću prati ruke dva dana i ponašati se opet normalno, a ne ovako opsesivno-kompulsivno kao sada – rekao je kroz smijeh muzičar.

Prije dva dana Kekin je sa svojim bendom „Hladno pivo“ objavio i novu pjesmu „Ovo će proći“.

- To je pjesma koja je nastala dan prije zemljotresa koji je pogodio Zagreb, tada smo se borili samo s jednim problemom, sada imamo dva, razrušen centar grada i pandemiju. Htio sam napraviti pjesmu o tome kako se osjećam i na neki način poručiti nešto ljudima oko sebe. Ta pjesma dosta dobro opisuje stanje u kojem smo svi skupa – poručuje Kekin.


(Vijesti.ba / Avaz)

Izdvajamo