10°C
Mostar 11°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 15°C
Bihać 10°C

13.04.2020 / 11:57 Tenis - Ukrajinski teniser

Stakhovsky: Ponudili su mi 100.000 dolara da izgubim meč na Australian Openu

Stakhovsky: Ponudili su mi 100.000 dolara da izgubim meč na Australian Openu
Sergiy Stakhovsky / Vijesti.ba
O utjecaju mafije na teniske mečeve često se govori. Po logici stvari mnogo je lakše namjestiti meč između dva čovjeka nego kada se radi o duelu ekipa, pa se oni koji love u mutnom često vrte oko bijelog sporta.

U Ukrajini je sada stigla još jedna potvrda da se to događa u svijetu tenisa, s obzirom na to da je Serhiy Stakhovsky za tamošnju televiziju otkrio da mu se to dogodilo 2009. godine.

“Ponudili su mi 100.000 dolara da izgubim meč prvog kola Australian Opena protiv Arnauda Clementa. Bila su dvojica iza kojih je stajao “investitor”. Na kraju sam izgubio meč, i to nakon što sam vodio 2:1. Da sam ih vidio kada sam izlazio s terena, mislim da bih ih udario reketom”, rekao je Stakhovsky .

Ukrajinski tensier kaže da ni ranije nije šutio o tome, ali da nije dobio uvjeravanja da će neko stati iza njega.

“Nakon meča obratio sam se Jedinici za teniski integritet i oni su me pitali ko su bili ti ljudi. Pitao sam ih jesu li spremni zaštititi moju porodicu, jer se radilo o pijunima iza kojih stoje opasni ljudi. Čitava moja porodica je u Ukrajini. Rekli su da mi ne mogu ništa garantirati”, naglasio je Stakhovsky.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo