7°C
Mostar 12°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 11°C
Bihać 10°C

22.04.2020 / 16:33 Muzika i Film - "Planet of the Humans"

Michael Moore objavio novi film besplatno na YouTubeu

Michael Moore objavio novi film besplatno na YouTubeu
Foto: Vijesti.ba
Američki režiser-dokumentarista Michael Moore postavio je na YouTube kanal svoj novi film "Planeta ljudi" /Planet of the Humans/, koji će tokom 30 dana moći da se pogleda besplatno.

Film "Planeta ljudi", čiji je Moore producent, a režiser je njegov saradnik Jeff Gibbs, posvećen je trenutnom stanju životne sredine, ali i kritikama ekološkog pokreta, koji je, prema mišljenju autora, krenuo pogrešnim putem i rano izgubio bitku zbog nepromišljenih odluka sa katastrofalnim posljedicama, iako su im namjere bile dobre.

To se odnosi, na primjer, na reklamiranje solarnih panela i vjetro-parkova kao rješenje za sve probleme zagađenja, što je rezultiralo da su korporacije na Wall Streetu postale finansijeri njihove kampanje, prenosi "Ruska gazeta".

Autori su objasnili da su riješili da postave cijeli film besplatno jer se većina čovječanstva nalazi u samoizolaciji zbog virusa korona i, kao rezultat toga, ljudi su se iznenada našli u prilici da razmisle o svom doprinosu u rušenju krhkog ekosistema.

Film će biti dostupan besplatno mjesec dana, počev od 21. aprila.

Michael Moore je poznat po svojim radovima kojima razotkriva brojne globalne trendove, a Gibbs je bio i koproducent njegovog filma "Fahrenheit 9/11".

Danas se u svijetu obilježava Dan planete Zemlje.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo