9°C
Mostar 14°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 15°C
Bihać 12°C

27.04.2020 / 14:02 Košarka - Veliko rivalstvo

Jordan o rivalu kojeg je izbacio iz Dream Teama: Šu*ak je i gotovo

Jordan o rivalu kojeg je izbacio iz Dream Teama: Šu*ak je i gotovo
Foto: Vijesti.ba
Michael Jordan jedna je od glavnih sportskih tema u svijetu zahvaljujući ESPN-ovom dokumentarcu o čuvenoj generaciji Chicago Bullsa.

Jedan od najvećih Jordanovih rivala bio je Isiah Thomas, a Michael mu ne može oprostiti što mu nije čestitao nakon finala Istoka 1991. godine kada su Bullsi izbacili Thomasove Pistonse. Ranije su 1989. i 1990. godine kao pobjednici u tim okršajima izlazili Pistonsi. Kada su vidjeli da će od Bullsa ispasti s 4-0 u seriji, igrači Detroita napustili su parket osam sekundi prije kraja utakmice.

Thomas se prilikom snimanja dokumentarca izvinio za taj potez.

"Da smo znali što će se sve nakon toga desiti, stali bismo i čestitali im. Ali nismo znali. Kada izgubite, napustite parket. To je sve", rekao je Thomas misleći kako su Bullsi nakon toga osvojili prvi od šest naslova prvaka.

Jordan nije prihvatio izvinjenje.

"Znam da je sranje što god on kaže o tome. Sve što sada kaže znate da nije istina. Imao je dovoljno vremena razmisliti o tome, reakcija javnosti mu je promijenila mišljenje. Pokažite mi što hoćete, ali me ne možete uvjeriti da nije šupak. Ja sam njima čestitao godinu ranije nakon poraza u sedmoj utakmici. To je sportski duh."



Thomasa mnoge NBA zvijezde tada nisu podnosile pa su 1992. godine na čelu s Jordanom izlobirali da ne bude pozvan u Dream Team za Olimpijske igre. Karijeru je završio 1994. godine kao dvostruki NBA prvak.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo