8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 11°C

01.05.2020 / 08:44 KORONAVIRUS - Udvostručena dobit

Facebook povećao prihode i broj korisnika u vrijeme pandemije

Facebook povećao prihode i broj korisnika u vrijeme pandemije
Foto: Ilustracija - Vijesti.ba

Facebook je izvijestio o snažnom skoku prihoda i broja korisnika u prvom tromjesečju, ali je upozorio na naznake posustajanja prihoda od oglašavanja zbog negativnog utjecaja pandemije na gospodarstvo.

Prihodi su u prva tri ovogodišnja mjeseca porasli 18 posto, na 17,7 milijardi dolara, prateći gotovo identičan postotni skok prihoda od oglašavanja, na 17,4 milijarde dolara.

Neto dobit udvostručena je na 4,9 milijardi dolara.

Broj korisnika porastao je za 100 milijuna, dvostruko više no što je uobičajeno. Trenutno vodeća društvena mreža u svijetu ima 2,6 milijardi korisnika.

Upozoravaju ipak da zbog pada gospodarske aktivnosti pod utjecajem pandemije očekuju slabiji rast prihoda od oglašavanja u idućim mjesecima, ukazujući na njihov snažan pad u ožujku.

U prva tri tjedna travnja prihodi su gotovo stagnirali, a u Facebooku objašnjavaju takve rezultate smanjenom potrošnjom klijenata na oglašavanje zbog negativnog utjecaja ograničenja povezanih s pandemijom na gospodarsku aktivnost.

Mjere suzbijanja pandemije posebno teško pogađaju mala i srednja poduzeća na koja Facebook najviše računa.

U poslovnim izgledima u vrijeme pandemije kompanija ističe da se sučeljava s "razdobljem neviđene neizvjesnosti".

"Očekujemo da će na naše poslovne rezultate utjecati problemi na koje ne možemo utjecati, uključujući trajanje i efikasnost uredbi o izolaciju, efikasnost ekonomskih poticaja širom svijeta i fluktuacije valuta prema američkom dolaru".




(Vijesti.ba / Hina)

Izdvajamo