8°C
Mostar 12°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 9°C
Bihać 9°C
Powered by Dark Sky

01.05.2020 / 11:22 KORONAVIRUS - Koronavirus

Mostarski Filozofski fakultet kreće s online ispitima

Mostarski Filozofski fakultet kreće s online ispitima

Zbog nemogućnosti održavanja nastave u klasičnome obliku Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru okrenuo se online nastavi u kojoj svakodnevno sudjeluje 210 nastavnika.

Pokazatelj kvalitete nastave na Filozofskom fakultetu su i komentari vanjskih profesora, onih koji rade i na drugim visokoškolskim ustanovama u Republici Hrvatskoj, a to je da je nastava iznimno kvalitetna, da se provodi dobro te u nekim slučajevima bolje nego na drugim visokoškolskim ustanovama, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Filozofskog fakulteta.

U ovom mjesecu krenut će se i s organizacijom ispita i drugih oblika provjere znanja na daljinu, koji će biti provedeni putem SUMARUM sustava za e-učenje.

Nastavnici su dobili naputak da za provjeru znanja organiziraju probni kolokvij koji će biti isti kao što će biti i stvarni kolokvij ili test.

"Studenti su nam, kao i do sada, u središtu pozornosti, a od njih doznajemo da su svi nastavnici angažirani oko provedbe nastave na daljinu. U fazi smo izrade odgovarajućeg modela za provedbu provjere znanja na daljinu, a ulažemo sve napore kako bi studentima omogućili što kvalitetniji način provedbe istih", kazao je dekan Filozofskog fakulteta prof. dr. sc. Ivica Musić.

Prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta doc. dr. sc. Marko Odak istaknuo je kako su rezultati istraživanja provedenog pokazali su da su studenti zadovoljni brzom uspostavom sustava za praćenje nastave na daljinu.

"Povratne informacije studenata, posebice komentare koji se odnose na pojedinačne kolegije i nastavnike, iskoristit ćemo u svrhu unaprjeđenja nastave na daljinu kako bi u konačnici bili ostvareni predviđeni ishodi učenja u najvećoj mogućoj mjeri", kazao je Odak.

Omogućene su i javne online obrane završnih i magistarskih radova, a broj ispitnih rokova bit će usklađen sa Sveučilišnim kalendarom, u slučaju da bude potrebno organizirat će se dodatni ispitni rokovi.(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo