15°C
Mostar 19°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 13°C
Bihać 14°C
Powered by Dark Sky

03.05.2020 / 21:22 KORONAVIRUS - Ukidanje mjera

Italijanska vlada dopustila individualne treninge za sve sportove

Italijanska vlada dopustila individualne treninge za sve sportove
Foto: REUTERS -Vijesti.ba

Italijanska vlada dala je u nedjelju zeleno svjetlo za održavanje individualnih treninga od ponedjeljka za sve sportove, uključujući i one momčadske poput nogometa.

Prvotno je bilo predviđeno da se trening u individualnim sportovima dopusti od ponedjeljka, kada Italija započinje svoj proces ukidanja mjera ograničenja kretanja i okupljanja, a da se trening za momčadske sportove dopusti od 18. maja.

Više italijanskih regija odlučilo je u subotu i prije odluke vlade krenuti s ublažavanjem mjera te su dopustili klubovima, uključujući i one nogometne, da otvore svoje svoje centre za trening kako bi njihovi igrači mogli vježbati na otvorenom uz održavanje razmaka.

"Sportašima u momčadskim disciplinama, profesionalnim i onima koji to nisu, dopušteno je, kao i svim građanima, vježbati u javnim ili privatnim prostorima, poštujući pravila socijalnog distanciranja od najmanje dva metra te zabranu okupljanja", kaže su u uredbi ministarstva unutarnjih poslova.

Sada se čeka odluka vlade o nastavku talijanskog nogometnog prvenstva prekinutog 9. ožujka, a dvadeset klubova iz Serie A u više je navrata izrazilo želju dovršiti prvenstvo. Ministar sporta Vincenzo Spadafora je, međutim, upozorio kako su izgledi za to "sve manji".(Vijesti.ba / Hina)

Izdvajamo