9°C
Mostar 12°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 12°C
Bihać 12°C
Powered by Dark Sky

06.05.2020 / 15:44 Kultura - Od 19:30 sati

'Legenda o Ali-paši' večeras i sutra na YouTube kanalu Narodnog pozorišta

'Legenda o Ali-paši' večeras i sutra na YouTube kanalu Narodnog pozorišta
Foto: NPS

Predstava "Legenda o Ali-paši" rađena prema romanu Envera Čolakovića, za koju je dramatizaciju romana i režiju uradio teatarski velikan Sulejman Kupusović, bit će emitovana večeras na zvaničnom YouTube kanalu Narodnog pozorišta Sarajevo.

Na YouTube kanalu Narodnog pozorišta Sarajevo predstava će biti dostupna u 19.30 sati i sutradan, 7. maja u terminu od 13 do 17 sati. 

- Bajkovita pripovijest o ljubavi i strasti je istovremeno jedna od najljepših sevdalinki o Sarajevu i njegovim ljudima i mahalama. Po svim anketama pravljenim nakon minulog rata, ovaj romantični roman je bio, uz Mešinu "Tvrđavu", najčitanije štivo među Sarajlijama u vremenu bjesomučnih granatiranja grada i razvlačenja pameti njegovih građana - zapisao je reditelj Sulejman Kupusović.

Uloge su ostvarili Adnan Hasković, Mediha Musliović, Izudin Bajrović, Josip Pejaković, Vlado Jokanović, Nada Đurevska, Ermin Sijamija, Mirvad Kurić, Milan Pavlović, Mario Drmać, Riad Ljutović, Minka Muftić, Nela Đenisijević te Slaven Vidak. (Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo